城市: 济南青岛淄博枣庄东营烟台潍坊济宁泰安威海日照临沂德州滨州聊城菏泽
位置:山东成考信息网->考试试题->高升本试题

2019年成人高考高起点英语练习题及答案

作者: 日期:2019/9/17 11:20:56 出处:山东成考信息网 访问次数:

 补全对话

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:Jane和Michael商量周末去野餐。他们讨论要去什么地方,带些什么。Michael建议邀请John和他的女朋友参加。最后他们决定星期六早上8点出发。

  Jane:How do you like the idea of having a picnic this Saturday?

  Michael:Wonderful. But 1?

  Jane:What about going to the Western Hills?It's quite cool there.

  Michael:That's a good idea. 2to go with us?

  Jane:OK. And we can ask them to prepare some drinks.

  Michael:3?

  Jane:You'd better buy some fruit,and sandwiches.

  Michael:4?

  Jane:I like oranges,watermelons,grapes,and bananas.

  Michael:5?

  Jane:How about 8 in the morning?We can get there in an hour and a half.

  Michael:OK. I'll call John and tell him about our plan.

  书面表达

  假定你是John,将去上海旅游。写一封信给你在上海的朋友张强,告诉他你将乘火车于10月21日上午8点到达上海,请他接站,并请他帮你安排21至24日的住宿(旅馆最好靠近市中心,房间可以小一些,但不要太贵)。此外,你还要他帮你订24日返回北京的火车票。

  注意:词数应为100左右。

  Oct. 15

  Dear Zhang Qiang,

  __________________________________________________________________________

  All the best,

  John

  参考答案:

  1. where shall we go / where shall we have the picnic

  2. Shall we invite John and his girlfriend

  3. What should I do then(for the picnic)

  4. What kind of fruit should I buy(/ do you like)

  5. When shall we start off / When shall we leave for the picnic

  书面表达One possible version:

  Oct. 15

  Dear Zhang Qiang,

  How are you doing recently?I‘m planning to go to Shanghai and look around in the city for a few days. I’ll take the train and arrive at 8 o‘clock a.m. on October 21st. Will you please come and meet me at the station?I’m going to stay in Shanghai till October 24th. Please help me book a hotel room. I hope to stay in a hotel around the downtown area but the price shouldn‘t be very high. I don’t mind if the room is small. Another thing. Can you book a ticket for me back to Beijing on 24th?

  All the best,

  John

词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每个小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

  ( )1. I don‘t know how to play bridge and ________.

  A. my wife doesn‘t neither

  B. my wife does either

  C. neither does my wife

  D. neither my wife does

  ( )2. He asked ________ since he had been chairman for seven years.

  A. not to have been re-elected

  B. to not be re-elected

  C. not to be re-elected

  D. to have not been re-elected

  ( )3. The guests said that they wouldn‘t mind _______.

  A. to have a little light music

  B. have a little light music

  C. having a little light music

  D. that they have a little light music

  ( )4. Last night we caught a thief _______ John‘s car.

  A. when stealing

  B. that be stole

  C. to steal

  D. stealing

  ( )5. Without the invention of writing, a man ________ to remember so many things which he can write down or find in a book.

  A. is forced

  B. will be forced

  C. forced

  D. would be forced

  ( )6. What would you ________ to eat tonight?

  A. like

  B. wish

  C. want

  D. hope

  ( )7. I ________ my bicycle on the left side.

  A. get off from

  B. get down

  C. get down from

  D. get off

  ( )8. Coal ________ electricity very often.

  A. is used to producing

  B. is used to produce

  C. used to produce

  D. used to producing

  ( )9. Why can‘t you do this small _______ for me? I’ve helped you often enough in the past.

  A. work

  B. demand

  C. favour

  D. good

  ( )10. Never _______ till tomorrow what may be done today.

  A. put on

  B. put away

  C. put off

  D. put up

  ( )11. Mother kept inviting Mrs. Smith to stay for lunch, and finally she _______.

  A. gave out

  B. gave off

  C. gave in

  D. gave away

  ( )12. <<<>>> is ________ only European country I have visited.

  A. an

  B. a

  C. the

  D. 不填

  ( )13. The problem of pollution in this city is more serious than ______ in other cities.

  A. that

  B. it

  C. this

  D. those

  ( )14. Dick found himself walking _______ the direction of the post office.

  A. to

  B. by

  C. along

  D. in

  ( )15. _______ that we were late, we started to run.

  A. Know

  B. To know

  C. Knowing

  D. Being known

  ( )16. This room is _______ any of the others in the building.

  A. the biggest than

  B. big as

  C. bigger than

  D. the biggest of

  ( )17. Just think Ann got the house _______ all by herself!

  A. paint

  B. be painted

  C. to paint

  D. painted

  ( )18. The policeman caught the man _________ the arm.

  A. by

  B. with

  C. on

  D. at

  ( )19. To get an education, _______.

  A. one must work hard

  B. working hard is important

  C. to work hard is necessary

  D. it is needed to work hard

  ( )20. The old man could not decide ________ the money or to put it in the bank.

  A. if he spent

  B. whether to spend

  C. that he spent

  D. what to spend

  ( )21. I wish you‘d consider _______ to Miami with us this vacation.

  A. going

  B. that you‘ll go

  C. to go

  D. to going

  ( )22. I think I‘ll wait until the mail _______.

  A. should come

  B. is coming

  C. comes

  D. will come

  ( )23. We found ________.

  A. the work hard for doing

  B. hard to do the work

  C. it hard for doing the work

  D. the work hard to do

  ( )24. Professor Bixby warned his students ________ late for the examination.

  A. not be

  B. to be not

  C. not to be

  D. be not

  ( )25. I don‘t know what I’d have done if I _______ to make that decision.

  A. would have

  B. had had

  C. have had

  D. did have

  参考答案:

  1.C 2.C 3.C 4.D 5.D 6.A 7.D 8.B 9.C 10.C

  11.C 12.C 13.A 14.D 15.C 16.C 17.D 18.A 19.A 20.B

  21.A 22.C 23.D 24.C 25.B

词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

  1. Allen _______ any good job since he came to New York City two years ago.

  A. hasn't found B. didn‘t find

  C. doesn't find D. hadn‘t found

  2.“Let me _______ you,”said my boss,“you should call me immediately after you arrive at the airport.”

  A. ask B. advise C. remember D. remind

  3. The boys spent the whole morning _______ possible answers to the question.

  A. discuss B. and discussing

  C. discussing D. and discussed

  4. This village ______ to be the place in which Ernest Hemingway,one of the greatest American writers,wrote this story.

  A. is believing B. is believed

  C. believes D. believe

  5. It's reported that by the end of last month the sale of the company ______ by 10%.

  A. has risen B. had been rising

  C. had risen D. has been rising

  6.-How _________ will you be able to finish the painting?

  -In a couple of hours.

  A. soon B. often

  C. long D. fast

  7. ______ any friends in the city,he felt quite lonely and helpless.

  A. No to have B. No having

  C. Not to have D. Not having

  8. Dr. White was away to the South last month,so he didn't attend the meeting _______ in Beijing.

  A. having held B. to hold

  C. to be held D. held

  9. _______ at his paper over the weekend,Neil didn't finish it.

  A. As he worked hard

  B. Hard as he worked

  C. How he worked hard

  D. How hard he worked

  10.-Are you satisfied with her work,sir?

  -Not at all. It couldn't be any _______.

  A. better B. best

  C. worse D. worst

  11. That was _______ matter that I had no choice but to talk it over with my parents.

  A. a such serious B. a so serious

  C. such serious a D. so serious a

  12. This disease is second only _______ heart attack as a cause of death all over the world.

  A. to B. of

  C. with D. from

  13. The word is new to us. You'd better ______ in the dictionary.

  A. look at it B. look for it

  C. look it up D. look it out

  14. If there is no one _______ him with the preparation,he will have to put off the meeting.

  A. help B. to help

  C. helps D. helped

  15. As soon as she _______ open the letter,Mrs. White will find out what has happened to her husband.

  A. tears B. is tearing

  C. will tear D. has torn

  16. ______ the government argees to give extra money,the theatre will have to be closed next month.

  A. Unless B. If

  C. Since D As

  17. To reduce weight,plastic has taken _______ of iron and steel in making boats.

  A. its place B. place

  C. the place D. a place

  18.-Let me help you with your suitcase.

  -________.

  A. You're very nice

  B. Yes,you're so helpful

  C. No,I can do

  D. It's very kind of you

  19. These three English novels are for you. The rest _______ for the other students in your class.

  A. were B. is

  C. are D. was

  20. You _______ have seen Jane in her office last Friday;she's been out of town for two weeks.

  A. couldn't B. mustn‘t

  C. wouldn't D. shouldn‘t

  21. Henry never said that he was good at maths,_______ he?

  A. was B. did

  C. didn't D. wasn‘t

  22. The little girl showed the policeman the corner _______ she was knocked off her bike.

  A. and B. which

  C. that D. where

  23. The snow was so deep that the climbers could not ________ to the camp.

  A. get over B. get along

  C. get through D. get around

  24. In need of money,Bob had to take ______ job that was offered to him.

  A. whatever B. no matter what

  C. whichever D. no matter which

  25. My friend and I would like to go to the concert,but ________ of us has got a ticket.

  A. both B. none

  C. neither D. all

  参考答案:

  1. A 2. D 3. C 4. B 5. C 6. A 7. D 8. D 9. B 10. C

  11. D 12. A 13. C 14. B 15. A 16. A 17. C 18. D 19. C 20. A

  21. B 22. D 23. C 24. A 25. B

完形填空

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

  I once went to a town in the north of England on business.

  It was about 7:30 in the evening when I reached the hotel. The manageress,a strict old lady of about 60,showed me to my room. When I asked her what time dinner was,she said there was only one sitting at 6:30,and I had 1 it.

  “Never mind,”I said.“I'm not very 2. I‘ll just have a drink in the bar(酒吧)and a sandwich.”

  “Bar!”she 3her voice.“This is a respectable hotel,young man. If you want 4,you must go somewhere else.”She spoke 5a glass of beer was a dangerous drug.

  I went to a bar and had some beer and sandwiches and then went to the cinema. At about 11:30 I 6. Everything was in darkness. I knocked at the door,but nothing happened. The 7sound was the church clock opposite,which suddenly struck the half-hour with such 8that it made me jump. 9a window opened upstairs. The old lady 10and asked me what was going on. I explained who I was and she let me 11after ten minutes'wait. She was in her nightdress. She told me seriously that guests were 12to be back in the hotel by 11 o‘clock.

  I went to bed but could not sleep. Every quarter of an hour the church clock struck and at midnight the whole hotel shook with the noise. Just before dawn,I finally 13.

  When I arrived at 14,everyone else had nearly 15and there was not enough coffee to go round.

  “Did you 16well,young man?”the old lady asked.

  “17,I don't think I could go through 18 night in that room,”I replied.“I hardly slept at all.”

  “That's because you were 19 all night drinking!”she said angrily,putting 20 to the conversation.

  1. A. had B. passed C. missed D. caught

  2. A. hungry B. sleepy C. tired D. happy

  3. A. lost B. lowered C. dropped D. raised

  4. A. beer B. coffee C. milk D. tea

  5. A. even if B. since C. although D. as if

  6. A. went to bed B. walked to a club

  C. returned to the hotel D. drove to a restaurant

  7. A. only B. sharp C. sweet D. last

  8. A. effort B. force C. power D. attraction

  9. A. Firstly B. Wonderfully C. Unfortunately D. Finally

  10. A. came out B. got up C. looked out D. woke up

  11. A. down B. out C. back D. in

  12. A. ordered B. expected C. taught D. encouraged

  13. A. fell asleep B. went to bed C. got up D. gave in

  14. A. a decision B. breakfast C. once D. the office

  15. A. arrived B. done C. finished D. started

  16. A. play B. sleep C. eat D. do

  17. A. First of all B. Never mind C. To tell you the truth D. As a result

  18. A. one B. another C. such D. any

  19. A. away B. here C. down D. up

  20. A. an end B. a saying C. a joke D. a pause

  参考答案:

  1. C 2. A 3. D 4. A 5. D 6. C 7. A 8. B 9. D 10. C

  11. D 12. B 13. A 14. B 15. C 16. B 17. C 18. B 19. D 20. A

 阅读理解

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。

  一种

  河的两边都有一个小镇。这些城镇由一座桥梁连接起来。

  有一天,桥上出现了一个洞。两个城镇都同意应修补这个洞。然而,关于谁应该修补它的问题出现了分歧。每个城镇都认为对方有更好的理由修补这个漏洞。右岸的小镇说它在路的尽头,所以左岸的小镇应该修补这个洞。另一方面,左岸的城镇坚持要求所有交通都来到右岸城镇,因此修补桥梁符合他们的利益。

  争吵一直持续,洞也是如此。它进行得越多,两个城镇之间的敌意就越大。

  有一天,一名男子掉进了洞里,摔断了腿。来自两个城镇的人都密切询问他是从右岸走到左边还是从左岸走到右边,以决定应该为这次事故指责哪个城镇。但他记不起来了,因为那天晚上他喝醉了。

  一段时间后,由于这个洞,一辆汽车正在过桥并打破了一个轴(轴)。这两个城镇都没有注意到这起事故,因为旅行者不是从一个人到另一个人,而是仅仅是经过。愤怒的旅行者下了车,问为什么洞没有修好。

  听到这个原因,他宣称:“我会买这个洞。谁是老板?“

  两个城镇立刻宣称他们拥有这个洞。

  “无论谁拥有这个洞,都必须证明这一点。”

  “我们如何证明这一点?”双方问道。

  “那很简单。只有洞的主人才有权修补它。我会从修理桥梁的人那里买洞。“

  来自两个城镇的人们赶紧去做这个工作,而旅行者抽了一支雪茄,他的司机改变了车轴。他们立刻修补了这座桥,并要求为这个洞付钱。

  “什么洞?”旅行者看起来很惊讶。“我看不到任何洞。我已经好几年了。我准备付出很高的代价,但这里没有漏洞。你拉我的腿还是什么?“

  他上了车,然后开走了。

  这两个城镇争吵了什么?

  答:他们应该修补哪个洞。

  B.洞是否应该修补。

  C.为什么桥上有一个洞。

  D.什么时候应该修补这个洞。

  那个陷入困境的人没有回答任何问题,因为他______。

  A.他的一条腿被打破了

  B.正忙着换轴

  C.喝了太多酒

  D.害怕责怪任何人

  为了证明______,两个城镇都急忙修补这个洞。

  答:他们拥有整座桥梁

  B.他们有权出售这个洞

  C.他们能够修补这个洞

  D.他们有能力修补这个洞

  在“你拉我的腿还是什么?”中,拉我的腿的短语指的是______。

  A.试图阻止我

  B.嘲笑我

  C.让我陷入困境

  D.取笑我

  乙

  多年来,科学家一直在寻找一种方法来判断火山(火山)的爆炸是小还是大。现在,四位科学家表示,他们已经在熔岩(熔岩)中发现了一些有助于实现这一目标的东西。他们在日本南部的九州岛上对云仙山进行了研究。

  云仙山于1990年11月爆炸。从那时起,更多爆炸造成43人死亡,摧毁了2000多人的家园。火山今天依然活跃。

  科学家们说火山熔岩含有高水平的元素,这是地球深处而不是地表熔岩存在的标志。他们说,这表明直接来自地球内部的熔岩与巨大的爆炸相关,而不是较小的爆炸。

  科学家们研究了数千年来发生的18次云仙山爆发的熔岩。他们还研究了比云仙山更古老的其他火山的熔岩。研究的熔岩来自大型和小型爆炸。科学家发现,大爆炸包含的元素多于小元素。科学家说,如果两年前他们知道这一点,他们本可以警告居住在云仙山附近地区的人们并挽救了许多生命。

  从文章中我们了解到云仙山是______的名字。

  A.一场巨大的火山爆发

  B.一个日本岛屿

  C.一座活火山

  D.一种熔岩

  6.四位科学家发现,熔岩中所含元素的含量可以告诉______。

  A.火山爆发的程度

  B.可能发生爆炸的地方

  C.火山爆发的次数

  D.可能发生爆炸的时间

  7.四位科学家的研究基于______。

  A.引起爆炸的熔岩

  B.表面存在熔岩

  C. 1990年爆炸造成的损害

  D.来自该地区不同爆炸的熔岩

 完形填空

  通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白出的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。

  The common cold is familiar to everyone. People often catch cold in __1_ winter or spring. They may __2_ catch cold at other times __3_ the year. A person with __4_ bad cold usually buys some __5_ of medicine. Pharmacies have many __6_ for a cold. However, doctors __7_ that these medicines do not __8_ very much. They that __9_ person with a bad cold __10_ stay in bad, keep warm, and drink a lot of water.

  In 1928 an English doctor was working in his laboratory in <<<>>> hospital. The doctor‘s name _11_ Alexander Fleming. One day he _12_ a tiny bit of mold (黴) _13_ a dish that he was _14_ in his work. He started _15_ throw the mold away. Then _16_ noticed that it seemed unusual. He _17_ the mold and studied _18_ for a long time. He _19_ that it could kill germs. He _20_ it penicillin.

  ( )1.A. a B. the C. some D. none

  ( )2.A. too B. also C. to D. still

  ( )3.A. at B. from C. of D. on

  ( )4.A. some B. a C. one D. the

  ( )5.A. kind B. set C. quantity D. deal

  ( )6.A. medicine B. much C. medicines D. doctors

  ( )7.A. tell B. speak C. talk D. say

  ( )8.A. helps B. help C. helping D. helped

  ( )9.A. many B. some C. a D. one

  ( )10.A. ought B. shall C. to D. should

  ( )11.A. is B. was C. called D. be

  ( )12.A. finding B. founded C. found D. finds

  ( )13.A. in B. among C. above D. into

  ( )14.A. playing B. using C. cooking D. making

  ( )15.A. to B. and C. but D. by

  ( )16.A. she B. Dr C. it D. he

  ( )17.A. kept B. keeps C. keep D. keeping

  ( )18.A. them B. mold C. it D. him

  ( )19.A. knew B. studied C. invented D. discovered

  ( )20.A. calls B. named C. made D. liked

  参考答案:

  1.B 2.B 3.C 4.B 5.A 6.C 7.D

  8.B 9.C 10.D 11.B 12.C 13.A 14.B

  15.A 16.D 17.A 18.C 19.D 20.B


常用查询

在线咨询

微信交流群

QQ交流群

报考指南

Copyright 2019 山东成考网 www.sdckxx.com All Rights Reserved.

声明:本站为山东成考民间交流网站,最新成人高考动态请各位考生以省教育考试院、各市成考办最新通知为准。

本站地址:山东省济南市市中区大观园 咨询电话:400-0531-805 合作洽谈:0531-86117025